Lapbook – Nyári Jógás Kalandok

Fontos, hogy ez egy PDF tartalom, amit vásárlás után egyből megkapsz az e-mail címedre, ahonnan le tudod tölteni, és utána ki kell nyomtatnod. Kérlek mindenképp nézd meg a spam mappádat is, ha elsőre nem találod az üzeneteid között:)

A lapbook fogalma: 

A lapbook egy olyan könyv (book) gyűjtemény ami kreatív módon segíti a gyermekek tanulását, bármilyen témakörben, és amit Ti készítetek el! Tele van lapozható, kinyitható, forgatható anyagokkal, játékokkal, képekkel, rajzokkal, szövegekkel, és mindig egy adott témát dolgoz fel, jár körbe, minél több oldalról.

A lapbook tehát egy csodálatos gyakorlati eszköz a tanuláshoz, fejlesztéshez, érdekes témák feldolgozásához! Anyukáknak és pedagógusoknak egyaránt ajánlom:)

A nyári jógakalandos lapbookról: 

Ez egy nagyon vidám, színes, játékos lapbook, pont olyan. mint a nyár:) Van benne óriás fagyi, tengerparti jógás mesekártyák és mese hozzá, kirakó, tengeri állatos játék, 4 légzőgyakorlat amihez még utazós bőrönd is jár…stb. Lapozz bele a képekbe, nézd meg a videót, úgy sokkal jobban fogod látni! A lényeg, hogy egy komplett kis mindfulness és jógás játéktár, amit bármikor elővehettek többször is!

Milyen eszközökre van szükségetek az elkészítéséhez?

– 5 db színes és vastagabb lap ( pl: fotókarton )
– nyomtató
– olló
– ragasztó

A színes, vastagabb lapok adják a lapbook alapját, amit össze kell ragasztani két oldalt egy celluxxal, hogy ki és be tudjátok majd hatogatni a lapjait. Ha kinyomtattátok a Lapbook PDF-t, utána ki kell vágnotok minden elemét, amiket fel kell ragasztani erre az alapra.

Mi kitaláltunk egy sorrendet hogyan ragasszátok fel, de ettől bátran eltérhettek! Játszatok úgy a játékokkal, haladjatok úgy a feladatokkal, ahogy Ti szeretnétek. Lehet teljesen egyedi a gyerekek lapbookja, ha rajzolnának még rá, vagy matricáznak…stb. Fontos, hogy adj teret arra, hogy felfedezzék a saját alkotásukban rejlő lehetőségeket.

Itt láthatod hogyan kell elkészíteni ezt a lapbookot: