Lapbook – Növekedésközpontú Gondolkodás

Fontos, hogy ez egy PDF tartalom, amit vásárlás után egyből megkapsz az e-mail címedre, ahonnan le tudod tölteni, és utána ki kell nyomtatnod. Kérlek mindenképp nézd meg a spam mappádat is, ha elsőre nem találod az üzeneteid között:)ű

A LAPBOOK-ról:

Ezzel a lapbookkal a Növekedésközpontú gondolkodásban és szemléletmódban segítesz a gyerekeknek! Egy szó szerint VARÁZSLATOS LAPBOOK-ot készítettünk, amiben csupa olyan játékos feladat van, ami ezt a szemléletmódot fejleszti és erősíti!

” A fejlődés fókuszú szemléletmód (growth mindset) elmélete Carol Dweck a Stanford Egyetem világszerte ismert pszichológia professzorának nevéhez fűződik. Gyakran agyunk elhiszi, hogy bizonyos tulajdonságokon és jellemzőkön nem tudunk változtatni. Ilyen például az a meggyőződés, hogy nem vagyunk jó matekosok, és ez eleve elrendelt, nem tudunk rajta változtatni. Ez a kijelentés azonban hibás. Dweck szerint már fiatal kortól kezdve kellene tanítani, hogy az agy olyan, mint egy izom, ami fejleszthető és gyakorlással erősödik. A bukások pedig nem az eredmények jellemzői, hanem egy természetes fejlődési folyamat részei. „

A lapbook fogalma: 

A lapbook egy olyan könyv (book) gyűjtemény ami kreatív módon segíti a gyermekek tanulását, bármilyen témakörben, és amit Ti készítetek el! Tele van lapozható, kinyitható, forgatható anyagokkal, játékokkal, képekkel, rajzokkal, szövegekkel, és mindig egy adott témát dolgoz fel, jár körbe, minél több oldalról.

A lapbook tehát egy csodálatos gyakorlati eszköz a tanuláshoz, fejlesztéshez, érdekes témák feldolgozásához! Anyukáknak és pedagógusoknak egyaránt ajánlom:)

Milyen eszközökre van szükségetek az elkészítéséhez?

– 5 db színes és vastagabb lap ( pl: fotókarton )
– nyomtató
– olló
– ragasztó

A színes, vastagabb lapok adják a lapbook alapját, amit össze kell ragasztani két oldalt egy celluxxal, hogy ki és be tudjátok majd hatogatni a lapjait. Ha kinyomtattátok a Lapbook PDF-t, utána ki kell vágnotok minden elemét, amiket fel kell ragasztani erre az alapra.

Mi kitaláltunk egy sorrendet hogyan ragasszátok fel, de ettől bátran eltérhettek! Játszatok úgy a játékokkal, haladjatok úgy a feladatokkal, ahogy Ti szeretnétek. Lehet teljesen egyedi a gyerekek lapbookja, ha rajzolnának még rá, vagy matricáznak…stb. Fontos, hogy adj teret arra, hogy felfedezzék a saját alkotásukban rejlő lehetőségeket.

Itt találsz egy videót is arról, hogyan néz ki ha készen van: