A Jógakaland csapata:

Bánhidi Dóra

A Jógakaland alapítója

Bánhidi Dóra vagyok, a 8 éves kisfiam, Ármin anyukája és a Jógakaland alapítója. Már 8 éve inspirálom a tudatos és jógára nyitott Anyukákat, Pedagógusokat, Fejlesztőket arra, hogy minél hamarabb kezdjék el megismertetni a jóga világát a gyerekekkel! Én sok-sok éve jógázom, így saját magamon tapasztalom meg, egyre intenzívebben, hogy ez a mozgásforma milyen pozitív hatással van a testi-lelki fejlődésemre, a gondolkodásomra, az önmagammal való kapcsolatomra, egyszóval az egész életemre, és ezáltal a Családom életére is

Szeretném, ha tudnátok, hogy a gyerekek elképesztő nyitottak a jógára, a meditációra, a relaxációkra, egy magasabb szintű tudatosságra, amit úgy szívnak magukba mint szivacs a vizet, ha megmutatjuk nekik az oda vezető utat! A Jógakaland mesés és egyben tudatos világával ebben tudok Netek segíteni!

Rigó-Kurusa Klaudia

Gyógypedagógus

Rigó-Kurusa Klaudia vagyok, időrendi sorrendben gyógypedagógus, feleség, anya. Pszichopedagógusként mindig olyan helyre sodort az élet, ahol hátrányos helyzetű, nehéz sorsú gyermekekkel foglalkozhattam családi vagy iskolai rendszerben. Feleségként boldog párkapcsolatban élünk Párommal, 2021 októberében pedig Rigó fészkünk is kiegészült egy 4 és fél éves örökbefogadott Kisfiúval.
Abban a szerencsés helyzetben lehetek, hogy a munkám egyben a szerelmem és a hobbim is, hiszen mindig is gyerekekkel foglalkoztam. Az értelmi- és mozgásfejlesztés mellett, nagy hangsúlyt fektetek az érzelmi intelligencia fejlesztésére is. A jóga erre a legtökéletesebb eszköz, amit már számtalanszor megtapasztaltam a saját óráimon! Hiszek abban, hogy a Jógakaland mesés világával tényleg csodákat érhetünk el a gyerekek világában, minél hamarabb ültetjük el a magokat, annál nagyobbakat!

Csák-Iványi Réka

Gyógypedagógus,
gyerekjóga oktató

Csák-Iványi Réka, gyógypedagógus, gyermekjóga oktató vagyok. Gyógypedagógusként kifejezetten fontosnak tartom a gyermekkorban végzett rendszeres mozgást. A jóga mozgáskultúrája azokra az alapmozgásokra épül, melyek elengedhetetlenek a nagymozgások megfelelő fejlődéséhez és kellőképpen megtámogathatják a különböző képességek fejlődését. Mint mozgásforma azért nyűgöz le, mert az eszközrendszerünk, amit használunk „csupán csak” a testünk, mégis megélhetjük a teljes egységünket, testi lelki harmóniánkat.

Hálás vagyok, hogy még egészen korán csatlakozhattam a Jógakaland csapatához, mert itt olyan varázsvilágot teremtünk a gyerekek köré, ahol a játékkal egybekötött mozgás során, szinte észrevétlenül épülnek be az ászanák jótékony hatásai. Mesés világba csöppenve tanulják meg elfogadni és szeretni a testüket, valamint azt, hogy miképpen tudnak tudatosan elcsendesedni, befelé fordulni és megfelelően kezelni különböző stresszhelyzeteket. Az pedig, hogy most már a saját kislányom is részese lehet ennek, az egyik legcsodálatosabb dolog a világon, hiszen már a saját magam is megtapasztalhattam, hogy mennyi mindent kaphat a jóga által.

Tóth Viktória

Óvodapedagógus-tanító, gyerekjóga oktató

Tóth Viktória vagyok, óvodapedagógus-tanító, két gyermek édesanyja.
Évekig dolgoztam óvodában, jelenleg Csepp Világ vállalkozásomban gyermek foglalkozásokat tartok 0-10 éves korig.

Mindig is foglalkoztatott a gyermekek lelki világa, az érzelmeken keresztüli „kommunikáció”, hisz évek óta vezetek baba-mama foglalkozásokat is. Úgymond a „vesszőparipám” lett az érzelmi nevelés az óvodai és a kisgyermekekkel kapcsolatos munkám során. Ekkor végeztem el a Bach virágterápiás workshopot, illetve elkezdtem a munkám során alkalmazni a relaxációt, relaxációs meséket. Közben ayurvédikus babamasszázs oktató lettem, mely szintén megkönnyítette megértenem a gyermekek mindennapi kis gondjait, érzéseit.

A jóga érzelmi életemre való hatását évek óta napi szinten tapasztalom. Ezáltal fogant meg az ötlet, hogy beépítsem a jógát az óvodás gyermekek hétköznapjaiba is, hiszen tisztában voltam annak jótékony hatásával. Elvégeztem a Jógakaland gyermekjóga oktatói képzést, mely nagyban elősegítette óvodapedagógusi munkámat. Mára már a Jógakaland is a hivatásom része lett egy szuper szakmai csapattal. Egy fantasztikus, mesés kaland vette kezdetét….

Takács Mariann

Tradicionális hatha- és gyermekjóga oktató

Takács Mariann vagyok, közgazdász, tradicionális hatha- és gyermekjóga oktató, Loveyourbelly tréner, anya. A jóga világával 2015-ben ismerkedtem meg egy múlni nem akaró derék fájdalom során, mikor orvosról-orvosra járva nem tudták megállapítani, mi okozza a fájdalmat. Ekkor jött a jóga, mint gyógyír minden bajomra. Először testileg éreztem a jótékony hatását, majd egyre jobban alakította személyiségemet, gondolkodás módomat. Ennek hatására kezdtem el kutatni, hogyan hat a jóga ránk és iratkoztam be először egy 40 órás tanfolyamra, majd két szemeszter után váltam jóga oktatóvá.

Az anyák és a gyerekek testi-lelki JÓL-léte, akkor lett fontos számomra, amikor én is anya lettem. Ennek nyomán képeztem magam tovább két irányba, az anyák szülés utáni rehabilitációjára és a gyermekjógára. 

A Jógakaland oktatói képzése után a gyermekjóga is már minden napos rutinná vált otthonunkban. Nem kell itt feltétlenül arra gondolni, hogy minden nap a szőnyegre ülünk kislányommal, de egy légzőgyakorlat, egy mantrázás vagy lefekvéskor a hálaadás nem maradhat ki a napunkból. Nagyon hálás vagyok, hogy megismerkedhettem ezzel a varázsvilággal! A Jógakaland csapatában én vagyok az, aki segít összefogni a szerteágazó teendőket és aki a Védjegyes Oktatóknak segít a háttérből eligazodni a friss információk között.

Kákonyi Alexandra

Jógakalandos Gyermekjóga Oktató

A gyermekekkel mindig is különleges kapcsolódásom volt, akárhol is vagyok ahol gyerekek vannak, általában körémgyűlnek, aztán mesélek nekik, és együtt játszom velük. Könnyen felkeltem a figyelmüket, velem sosem unatkoznak. A Jógakaland képzés teret adott számomra, hogy végre egy szuper foglalkozás keretein belül kamatoztassam a különleges képességemet. Fontosnak tartom, hogy a játék mellett megismertessem velük a jógázás jótékony hatásait, az ellazulás képességét, és a relaxációt.

A Jógakaland csapatával együtt dolgozni számomra a kiteljesedést jelenti a szakmámban, hiszen a kreatív munkafolyamatok során még többet tanulhatok a gyerekekről, és a jógáról is egyaránt. Mentorként célom a Védjegyes Oktatóink teljeskörű támogatása szakmailag, illetve a Jógakaland Védjegy Klubban található online workshopok szervezése során a minél szélesebb körű fejlődési lehetőségek biztosítása. Mottóm: “A gyermekkorban elkezdett jóga nyomot hagy testben és lélekben”

Máté Fodor Beatrix

Grafikus művész

Tanulmányaimat a Budapesti Metropolitan Egyetemen végeztem, elektronikus ábrázolás szakon. Szerettem volna még tovább fejlődni, ezért tanulmányaimat később Temesváron a helyi Művészeti Egyetemen folytattam grafikus művészeti szakon.

Leginkább szabadúszóként dolgozom grafikusként, így kezdtem el Dóriékkal is együtt dolgozni. A Jógakaland igazi szerelem projekt a számomra, ahol szabadjára tudom engedni a fantáziámat is. Egy játékos, mesés gyerekjóga világ megtervezése és megrajzolása igazán pozitív hatással van rám is. Nagyon büszke vagyok rá, hogy a legtöbb jógakalandos játék grafikáját én készítettem el, Dórival szoros összhangban.

A Jógakaland mellett családi vállalkozásunk az Mfwooddesign, ahol feliratos fatábláink és különböző fából készült installációink készítésekor elsődleges szempontunk, hogy mindig olyat alkossunk, ami teljesen egyedi és természetközeli, vagyis hangsúlyos szerephez jut a fa, mint állandó alapanyag.