A Jógakaland csapata:

Bánhidi Dóra

A Jógakaland alapítója

Bánhidi Dóra vagyok, a 6 éves kisfiam, Ármin anyukája és a Jógakaland alapítója. Már 6 éve inspirálom a tudatos és jógára nyitott Anyukákat, Pedagógusokat, Fejlesztőket arra, hogy minél hamarabb kezdjék el megismertetni a jóga világát a gyerekekkel! Én sok-sok éve jógázom, így saját magamon tapasztalom meg, egyre intenzívebben, hogy ez a mozgásforma milyen pozitív hatással van a testi-lelki fejlődésemre, a gondolkodásomra, az önmagammal való kapcsolatomra, egyszóval az egész életemre, és ezáltal a Családom életére is.

Szeretném, ha tudnátok, hogy a gyerekek elképesztő nyitottak a jógára, a meditációra, a relaxációkra, egy magasabb szintű tudatosságra, amit úgy szívnak magukba mint szivacs a vizet, ha megmutatjuk nekik az oda vezető utat! A Jógakaland mesés és egyben tudatos világával ebben tudok Netek segíteni!

Rigó-Kurusa Klaudia

Gyógypedagógus

Rigó-Kurusa Klaudia vagyok, időrendi sorrendben gyógypedagógus, feleség, anya. Pszichopedagógusként mindig olyan helyre sodort az élet, ahol hátrányos helyzetű, nehéz sorsú gyermekekkel foglalkozhattam családi vagy iskolai rendszerben. Feleségként boldog párkapcsolatban élünk Párommal, 2021 októberében pedig Rigó fészkünk is kiegészült egy 4 és fél éves örökbefogadott Kisfiúval.
Abban a szerencsés helyzetben lehetek, hogy a munkám egyben a szerelmem és a hobbim is, hiszen mindig is gyerekekkel foglalkoztam. Az értelmi- és mozgásfejlesztés mellett, nagy hangsúlyt fektetek az érzelmi intelligencia fejlesztésére is. A jóga erre a legtökéletesebb eszköz, amit már számtalanszor megtapasztaltam a saját óráimon! Hiszek abban, hogy a Jógakaland mesés világával tényleg csodákat érhetünk el a gyerekek világában, minél hamarabb ültetjük el a magokat, annál nagyobbakat!

Csák-Iványi Réka

Gyógypedagógus,
gyerekjóga oktató

Csák-Iványi Réka, gyógypedagógus, gyermekjóga oktató vagyok. Gyógypedagógusként kifejezetten fontosnak tartom a gyermekkorban végzett rendszeres mozgást. A jóga mozgáskultúrája azokra az alapmozgásokra épül, melyek elengedhetetlenek a nagymozgások megfelelő fejlődéséhez és kellőképpen megtámogathatják a különböző képességek fejlődését. Mint mozgásforma azért nyűgöz le, mert az eszközrendszerünk, amit használunk „csupán csak” a testünk, mégis megélhetjük a teljes egységünket, testi lelki harmóniánkat.

Hálás vagyok, hogy még egészen korán csatlakozhattam a Jógakaland csapatához, mert itt olyan varázsvilágot teremtünk a gyerekek köré, ahol a játékkal egybekötött mozgás során, szinte észrevétlenül épülnek be az ászanák jótékony hatásai. Mesés világba csöppenve tanulják meg elfogadni és szeretni a testüket, valamint azt, hogy miképpen tudnak tudatosan elcsendesedni, befelé fordulni és megfelelően kezelni különböző stresszhelyzeteket. Az pedig, hogy most már a saját kislányom is részese lehet ennek, az egyik legcsodálatosabb dolog a világon, hiszen már a saját magam is megtapasztalhattam, hogy mennyi mindent kaphat a jóga által.

Tóth Viktória

Óvodapedagógus-tanító, gyerekjóga oktató

Tóth Viktória vagyok, óvodapedagógus-tanító, két gyermek édesanyja.
Évekig dolgoztam óvodában, jelenleg Csepp Világ vállalkozásomban gyermek foglalkozásokat tartok 0-10 éves korig.

Mindig is foglalkoztatott a gyermekek lelki világa, az érzelmeken keresztüli „kommunikáció”, hisz évek óta vezetek baba-mama foglalkozásokat is. Úgymond a „vesszőparipám” lett az érzelmi nevelés az óvodai és a kisgyermekekkel kapcsolatos munkám során. Ekkor végeztem el a Bach virágterápiás workshopot, illetve elkezdtem a munkám során alkalmazni a relaxációt, relaxációs meséket. Közben ayurvédikus babamasszázs oktató lettem, mely szintén megkönnyítette megértenem a gyermekek mindennapi kis gondjait, érzéseit.

A jóga érzelmi életemre való hatását évek óta napi szinten tapasztalom. Ezáltal fogant meg az ötlet, hogy beépítsem a jógát az óvodás gyermekek hétköznapjaiba is, hiszen tisztában voltam annak jótékony hatásával. Elvégeztem a Jógakaland gyermekjóga oktatói képzést, mely nagyban elősegítette óvodapedagógusi munkámat. Mára már a Jógakaland is a hivatásom része lett egy szuper szakmai csapattal. Egy fantasztikus, mesés kaland vette kezdetét….

Máté Fodor Beatrix

Grafikus művész

Tanulmányaimat a Budapesti Metropolitan Egyetemen végeztem, elektronikus ábrázolás szakon. Szerettem volna még tovább fejlődni, ezért tanulmányaimat később Temesváron a helyi Művészeti Egyetemen folytattam grafikus művészeti szakon.

Leginkább szabadúszóként dolgozom grafikusként, így kezdtem el Dóriékkal is együtt dolgozni. A Jógakaland igazi szerelem projekt a számomra, ahol szabadjára tudom engedni a fantáziámat is. Egy játékos, mesés gyerekjóga világ megtervezése és megrajzolása igazán pozitív hatással van rám is. Nagyon büszke vagyok rá, hogy a legtöbb jógakalandos játék grafikáját én készítettem el, Dórival szoros összhangban.

A Jógakaland mellett családi vállalkozásunk az Mfwooddesign, ahol feliratos fatábláink és különböző fából készült installációink készítésekor elsődleges szempontunk, hogy mindig olyat alkossunk, ami teljesen egyedi és természetközeli, vagyis hangsúlyos szerephez jut a fa, mint állandó alapanyag.