Jógakaland
nov
10
Pici Piac 10:00-18:0

Könyv

Az "Erdei jógakaland" egy olyan különleges történet, amely elrepíti a gyerekeket Jógaországba, ahol izgalmas kihívások várnak rájuk, amiben hat erdei állat lesz a társuk: Durmi maci, Röpcsi bagoly, Hamuka borz, Kukker vakond, Hopp nyuszi, Fintor és Cingi kisegerek. Ebben a kalandos világban az érzelmek fejlesztésével és játékos mozgással átélik a jóga örömteli hatásait. 

Erdei történetünkben a jógázás elemei egy mesekeretre vannak felfűzve, és ahogy a mesében gördülnek egymás után szépen a mondatok, úgy jönnek a gyakorlatok is folyamatosan áramolva. A mese főszereplője újabb és újabb izgalmas kihívásokkal találja szembe magát, amiket úgy tud teljesíteni, ha elvégzi az adott jógagyakorlatot. Így észrevétlenül csempésszük be a gyerekek mindennapjaiba a jógázást, aminek számtalan jótékony hatása van, például segíti az érzelmek megélését és kifejezését, a koncentrációt és a mozgásfejlődést. 

Az Erdei jógakaland mesekönyvhöz nem szükséges semmilyen előzetes ismeret, úgy alkottuk meg hogy a teljesen kezdő, és a jóga után csak érdeklődő szülő is bátran elmesélhesse gyermekének. A könyvben a különböző jógagyakorlatok ábrái nem csak szöveges, hanem képi formában is megjelennek, így a gyerekek teljes biztonságban tudják gyakorolni azokat. 

Ezt a különleges mesekönyvet nem csak a 3-10 éves korú gyermeknek és azok szüleinek ajánljuk, hanem a jógaoktatóknak, óvónőknek és a kisiskolás pedagógusoknak is. Mindazoknak, akik sokrétűen, mégis könnyedén szeretnék a gyermekeket fejleszteni. 

Rendeld meg egyszerűen webshopunkból a mesekönyvet!Az Erdei jógakaland szereplői

Hogy jobban megismerjétek a könyvben szereplőket, készítettünk Nektek egy kis összefoglalót. Ha érdekel Titeket, hogyan születtek ezek a bájos karakterek, olvassatok tovább.

 


Durmi Maci mindenkinek az apukája, akárkinek akármilyen gondja van, ő megpróbál segíteni. Egyetlen apró hibája, hogy nem tud nemet mondani. Néha ettől olyan sokan látogatják meg, hogy nem férnek el a házban. Ilyenkor Durmi Maci pár napra csöndesen elköltözik.

 

Fintor és Cingi testvérek. Fintor rendkívül gyorsan alkot véleményt mindenről, Cingi pedig semmivel sem ért egyet. Soha nem távolodnak el egymástól látóhatáron kívül.  Náluk családi hagyomány, hogy mindentől félnek és erre büszkék is. 

     
 


Röpcsi a kisbagoly tud repülni, de nem szeret. A szülei már sokszor gondolkodtak azon, hogy vajon normális dolog-e, ha egy kisbagoly nem szeret repülni. Más állatok, például egy víziló boldog lenne, ha egyszer öt percet repülhetne. Röpcsit márpedig nem érdekli a repülés, inkább sétál. Persze, mert neki szabad repülni és Röpcsi nem szeret semmit, amit szabad. Csak abban bízhatunk, hogy egyszer kinövi. 

 


Hopp a nagy igazságérzettel megáldott nyúl sokak szerint kicsit türelmetlen.  Ő ezt másképpen látja, szerinte ő átlagos, csak rajta kívül mindenki lassú.  Igazán kiemelkedő tehetsége abban van, hogy másokat sürget és nevel. Egészen pontosan sürgetve nevel. Induljunk, hopp! Mikor lesz már vacsora? Hopp,hopp! Menjünk a strandra, hopp,hopp, hopp! Saját magával szemben természetesen nem ilyen szigorú. Alapelve, hogy jobb, ha ő nevel másokat, mintha őt nevelik. Mivel nagy igazságérzettel áldotta meg a sors, minden olyan esetben azonnal megsértődik, ha kritika éri. 

     
 


Hamuka a nagyot mondó borz rettenetesen szeret beszélni. Mivel mindenhez ért és szerinte az élet összes területén egyedülálló képességekkel rendelkezik, nagyon fontosnak tartja, hogy gondolatait megossza másokkal. Folyamatosan. Éjszaka is. Ha nyaralsz felhív, ha nem veszed fel, levelet ír, ha nem reagálsz megsértődik. 

 


Kukker a mélabús vakond számára csodálatosnak tűnik az egészséges életforma. Csak sajnos nagyon szeret lustálkodni és kedvenc étele a puncsos fánk. Puncsos fánkot pedig nem könnyű beszerezni. Legtöbbször ettől mélabús.

     

Copyright © JÓGAKALAND 2017 - Minden jog fenntartva.
Minden tartalom akár csak részbeni felhasználása, kizárólag csak a JÓGAKALAND előzetes jóváhagyásával lehetséges.


X