Jógakaland
márc
20
Élő gyerekjóga a Facebook oldalunkon! - 10:30 10:30

Számoljunk gyurmával!

A gyerekek imádnak gyurmázni, ami már önmagában is szuper fejlesztő tevékenység! Nálunk is nagy kedvenc ez a játék, amit most azzal is kombináltam, hogy számokkal és számolással ismerkedtünk közben. Ármin az oviban nagyon szeret angolt tanulni, ezért még egy kis nyelvtanulást is belecsempésztem:) Mi ezzel így elvoltunk simán 1 órát is! 

A gyurmázás tényleg nagyon sokrétűen fejleszt! Alap a finommotorika és kézügyesség fejlesztése, hiszen a gyerekek például megtanulnak vele gombócot formálni és sodorni a két tenyerük között, amit aztán már a bonyolultabb dolgok is követhetnek, mint pl. egy teljes hóember elkészítése. Nagy előnye, hogy gyurmázás közben térben is elkezdenek alkotni, és az sem elhanyagolható, hogy a játék közben erősödnek a kis izmaik is a csuklójukon, ujjaikon és alkarjukon.

Aztán megmozgatja a megfigyelőképességüket és a memóriájukat is, mert vagy egy minta alapján készítenek el valamit, amit mondjuk mi mutatunk nekik, vagy emlékezetből próbálnak lemásolni valamit...és itt lép be a kreativitás is, hiszen igazából egy teljesen új dolgot is megalkothatnak, vagy egy egész kis gyurma világot felépíthetnek! Érdemes megfigyelni a gyerekek arcát, miközben gyurmáznak, Ármin is olyan aranyosan szokott koncentrálni, hogy sikerüljön, amit elképzelt, nagyon jót tesz ennek a képességüknek is:)

Ezt a blogbejegyzést a Nebulo támogatta!A mostani gyurmás játékhoz itt találtam nagyon jó kis sablonokat, amiket otthon kinyomtattam, elővettük a színes Nebulo gyurmáinkat, amik tökéletesen passzoltak a feladathoz, és már indulhatott is a móka! Én is meglepődtem, de mind a 10 számig kitartott Ármin lelkesedése.

Ez a nagyon egyszerű játék, az én megfigyelésem szerint, azért nagyon jó, mert : 

- közben végig számoltunk, magyarul, angolul, hangosan
- ahogy elhelyei a gyurmát a számokon, elkezd ismerkedni azzal, hogyan kell írni a számokat
- amikor a négyzetbe tettük a kis gyurmákat, akkor is folyamatosan számolt, vagyis összekötötte a számot, amit látott a mennyiséggel, amit kiszámolt a négyzetekre 
- közben még arról is beszélgettünk, milyen gyümölcsök, virágok kerülhetnek a fára, természetesen az adott számnak megfelelően
- a színes Nebulo gyurma
sornak köszönhetően a színeket is tök ügyesen kombinálta

Szóval, remek móka volt, Ti is le tudjátok tölteni ezeket a sablonokat innen! Jó szórakozást:)
Copyright © JÓGAKALAND 2017 - Minden jog fenntartva.
Minden tartalom akár csak részbeni felhasználása, kizárólag csak a JÓGAKALAND előzetes jóváhagyásával lehetséges.


X