Jógakaland
márc
20
Élő gyerekjóga a Facebook oldalunkon! - 10:30 10:30

Relax Mesék

Relax Hangos Mesék a Jógakalanddal - Durmi Maci segít ellazulni!

Az öngondoskodás lehetősége

Nagyon fontos, hogy megmutasd a gyermekednek azt, hogyan lehet ellazulni, elengedni a feszültséget, a félelmet és szorongást, ebben pedig Te tudsz számára a hiteles minta lenni, de segíteni mi is tudunk benne Nektek:) Legyen számukra az ellazulás, elengedés képessége magától értetődő a mindennapi életükben, ha lehet, már minél kisebb kortól, hogy ne csak felnőttként találkozzanak először az öngondoskodás lehetőségével!

A Szeretetet válassza a félelem helyett...

Mindenki tapasztalja, hogy alapvetően is ezerszer több inger éri a mai gyereket, de a világ történései is egyre fordulatosabbak és kiszámíthatatlanabbak az utóbbi években. Szüntelen pszichikai terhelés ez számukra is, aminek a hatása abszolút érezhető rajtuk! A külső körülményeken sajnos nem igazán tudunk jelentősen változtatni, de azon igen, hogyan reagáljanak rá! Ha megmutatunk nekik különböző öngondoskodó technikákat, vagy inkább úgy fogalmazok, hogy ha együtt megtapasztalunk velük ilyen gyakorkatokat, akkor kialakul a biztonságos belső világuk, amit a külvilág már egyre kevésbé tud majd megbolygatni! Vagyis nem uralkodik el rajtuk a félelem, a szeretet lesz az, ami irányítja az életüket!

A Relaxáció már gyerekkortól gyakorolható

A relaxáció az egyik legegyszerűbb módszer, ami ebben tud segíteni! Közben a gyermek megtanulja, hogyan figyelje teste jelzéseit, milyen az, amikor feszült, és milyen a teste, amikor nyugodt. Többszöri gyakorlással elsajátíthatja, hogyan tudja direkt előidézni a nyugodt, ellazult állapotot, azaz megnyugtatni önmagát:) Ebben most a Jógakaland kedvenc mesés karaktere, Durmi Mackó lesz a segítségére!

Folyamatosan készülnek a Relax Mesék 

Már lassan 1 éve készülünk rá, bizony, ilyen régóta formálódnak bennünk a gyerekeknek szánt relax meséink mondanivalói, szövegezései, tesztelései...stb. Nem mostanra terveztem a hanganyagok bemutatását, de a jelenlegi szomorú, döbbenetes és szívet szorongató helyzetben sokat tudnak majd segíteni! Segíteni abban, hogy egy kicsit megnyugodjunk, ellazuljunk és feltöltődjünk szeretettel, szerintem nem csak a gyerekek, mi felnőttek is! 

Biztosan sokan ismeritek Kovácsovics Fruzsit, aki egy csodálatos énekesnő, Fonogram díjas előadó, nem mellesleg két szuper zenei albuma is van gyerekeknek. Fruzsival mi nagyon régóta ismerjük egymást, még amikor a VIVA Tv-ben dolgoztam szerkesztőként, sokszor volt a vendégünk, és amikor elképzeltem A HANGOT, aki majd felmondja a meséket, ő jelent meg előttem! Az ő bűbájos, varázslatos és szeretetteljes lénye, ami a hangjában is visszacseng! Szóval, tavaly novemberben egy stúdióban felolvasta elsőre 3 db Relax mesénket, amiből egyet most Ti is meghallgathattok:) ( A többitől is hírt adunk hamarosan! )


DURMI MACI SEGÍT ELLAZULNI - HANGOS RELAX MESE

Pár hasznos tipp, amiket egyből megértesz, ha meghallgatod a mesét:

- először egyedül hallgasd meg a mesét, hogy megismerd a felépítését, a legjobb, ha tényleg ki is próbálod és követed az instrukciókat
- ezután eleinte együtt hallgasd gyermekeddel, figyelve a reakcióit, szuper, ha együtt csináljátok végig a relaxációt és Te is segítesz neki követni az instrukciókat ( nem mellesleg Neked is jól fog esni:))
- simán csak indítsd el a telefonodról a youtube videót és tedd le magatok mellé, de a fény miatt fordítsd lefelé a telefont
- kényelmes helyen feküdjetek, ágy, vagy jógamatrac
- mese közben bátran simogasd, cirógasd őt, mintha Te lennél Durmi Maci, ezt teheted a kezeddel, de egy puha plüssel is
- elalvás előtt is jó meghallgatni ezt a mesét, persze a megfelelő, kellemes hangerőn. Ha szeretnéd, hogy el is aludjon a gyermeked, állítsd meg a hanganyagot még azelőtt, hogy a végén össze kell dörzsölni a tenyereket.
- jógázás után is meghallgathatjátok
- ha nem elalvás előtt hallgatjátok meg a mesét, mehet a végéig
- ha szeretitek az illóolajokat, bátran használjátok a mese közben is, mindig segíteni fog a mélyebb megnyugvásban, ha már alapvetően nyugodtabb légkört teremtesz ( fényekkel, illatokkal )
- ha már elég nagy a gyermeked és eleget is hallgattátok együtt a hanganyagot, simán tudja egyedül is csinálni a relaxációs gyakorlatot. Ilyenkor ő már majd csak elképzelni a cirógatást, emlékezni fog az érzése, amikor Te simogattad!
- legyen a heti/napi rutinotok része ez a relax mese, így lesz igazán hatása!

Köszönjük, ha egy megosztással, ajánlással, minél több emberhez eljuttatjátok ezt a mesét:)

Ötlet: Bánhidi Dóra
Szöveg: Csák-Iványi Réka
Hang: Kovácsovics Fruzsina
Minden jog fenntartva: Jógakaland Gyerekeknek Kft.

 

 


Copyright © JÓGAKALAND 2017 - Minden jog fenntartva.
Minden tartalom akár csak részbeni felhasználása, kizárólag csak a JÓGAKALAND előzetes jóváhagyásával lehetséges.


X