Jógakaland
nov
6
Toys Hungary Játék kiállítás 2021 10:00 - 18

Kalandok a természetben

Készítettem Nektek két játékot, amiknek a segítségével nem csak kalandozhattok a természetben, de közben igazán fel is töltődhettek pozitív energiákkal!

A természettel kapcsolódni igazi mindfulness élmény, teljes mértében jelen tudtok lenni és megtapasztalhatjátok a szabadság legfelső fokát! Már írom is milyen meglepetéseket küldök Nektek, miután regisztráltatok, ezt itt tudod megtenni, pár másodperc az egész!

1. Kincskereső túra PDF

A gyerekek még jobban szeretnek kirándulni, ha vannak kincsek, amiket megkereshetnek. Csak töltsd le, nyomtasd ki ezt a PDF-t, vágd le a 8 db motívumot, ragaszd fel egy megüresedett tojástartó tetejére ( ez lesz a kincses ládátok ) és már indulhat is a kincsvadászat! Találjatok: falevelet, kavicsokat, madártollat, lóherét, kis ágat, csigaházat, pitypangot, tobozt, bogyót és virágot, majd ezeket tegyétek bele a tojástartóba a megfelelő ábra alá.

Ha megtelt, és újra kalandoznátok, rajzoljátok meg Ti azokat a kincseket, amiket megkeresnétek és ragasszátok rá azt a szelvényt egy másik tojástartó tetejére!

2, Mindfulness kirándulás PDF

Éljétek meg teljes jelenben a tavasz szépségeit! Hallgassátok a madarak csicsergését, szippantsátok be az illatokat, tapintsátok meg a virágokat, a kis bogarakat, a földet, és öleljétek meg a fákat:)

Ha letöltitek a térképet amit rajzoltunk 10 mindfulness feladatot találtok rajta, olvassátok el mindet figyelmesen. Aztán írjátok rá a nevet, a bal alsó sarokba, hogy kié ez a térkép, aztán indulhattok is a kirándulásra. Ahogy haladtok szép lassan előre, pipáljátok ki az egyes feladatokat. Nem kell sietni, itt most nem kincseket keresünk. Pont az a lényeg, hogy az egyes feladatokat minél nyugodtabban, a tudatos jelenlétben teljesítsétek. Simán előfordulhat, hogy egy kirándulás alatt nem sikerül mindet, semmi gond! Minél többször indultok ilyen kis " megfigyelő " túrára annál jobb:)

Regisztrálj itt pár másodperc alatt és már küldöm is Nektek!" Mindenütt lehet találni valamit, ami nő, ami él, ami egyedi. Ha senki nem jön, hogy mindent elmagyarázzon neki vagy más módon megzavarja, akkor a gyerek előbb-utóbb belefeledkezik abba, amit csinál, és teljes odaadással épít egy gátat a patakra, figyeli a hangyákat, amint a levéltetveket fejik, pincebogarakat keres a kövek alatt, és pitypangot szed a réten, hogy aztán szerteszét fújja az apró, ejtőernyős magokat. Ha a szülők látni akarják, hogy néz ki a gyerekük, amikor egyszerűen csak boldog, akkor ilyenkor vegyék szemügyre.."

Herbert Renz-Polster - Gerald Hüther: Vissza a gyökerekhez.


Hajrá, szuper kalandokat kívánok!
Bánhidi Dóra
Jógakaland alapító
Copyright © JÓGAKALAND 2017 - Minden jog fenntartva.
Minden tartalom akár csak részbeni felhasználása, kizárólag csak a JÓGAKALAND előzetes jóváhagyásával lehetséges.


X