Jógakaland
nov
10
Pici Piac 10:00-18:0

A Jógakalandról


A Jógakaland a tudatos szülők csodaeszköze, játékai tele vannak szeretettel, egészséggel, vidámsággal és mókával! Családi csapatunk most már több mint egy éve foglalkozik azzal, hogy a gyerekek minél hamarabb megismerjék a jógázás örömteli, fejlesztő, stresszoldó hatásait, miközben izgalmas kalandokat élnek át a meséinken keresztül.

Ezért fejlesztettük ki tavaly különleges jógás mesekönyvünket, ez "Erdei jógakalandot", jógás kártyajátékunkat, idén pedig a Durmi Maci Napüdvözlete társasjátékunkat.


Történetünk kezdete...minden a mesekönyvvel indult

Ha már mese, engedjétek meg, hogy megosszunk Veletek egy történetet. Azt az eseménysort, ami a Jógakaland megalakulásáig vezetett, és még mindig nem zárult le.

Dóri, a Jógakaland anyukája, amikor megálmodta ezt a varázslatos világot, nagy feladat előtt állt. Babát várt, Ármint, aki azóta már izgőmozgó kisfiúként hódítja meg a nagyvilágot.  " A terhességgem előtt aktívan jógáztam, pocakosan pedig a kismama jógások táborát gyarapítottam, úgyhogy érdekelt a téma és nagy fantáziát láttam ebben! Vagyis abban, hogy a gyerekeknek adjunk egy kalandos mesét, aminek aktív részesei lehetnek a jóga segítségével, na meg persze olyan cuki karaktereket, akikkel azonosulni tudnak. "

Ezt az ötletet elmesélte Ricsinek, aki Ármin büszke apukája, nem mellesleg pedig író, és elkezdtek beszélgetni róla. Érezték, hogy ezen az úton érdemes haladni, de tudták, hogy kell egy szakember, akinek a tudása szükséges, hogy szakmailag is megalapozott legyen a Jógakaland. 


Ricsi, Ármin és Dóri a Jógakalandos erdei állatokkal

Izgalmas jógagyakorlatok a könyvben 

Dóri keresett, kutatott, rátalált Csíki Mariannra. Mivel ekkor már Ármin megérkezett, Ricsi találkozott Mariannal, elmesélte neki, hogy mire készülnek. Mariann elismert és közkedvelt gyermekjóga oktató, óvónő, és nem utolsó sorban szülő, így neki is nagyon megtetszett az ötlet. Beszélgettek, ötleteltek, de az hamar kiderült, hogy a legérdekesebb akkor lesz a könyv a gyerekek számára, ha egy mesén, egy kedves történeten keresztül vonjuk be őket a gyakorlatok végzésébe. Mariann módszere a saját óráin is ez, így Ricsi megírta Durmi, Röpcsi és a többiek történetét. Már tudták, hogy szakmailag stabil alapokon nyugszik a könyv, de még szükség volt valakire, aki életre kelti a mesebeli szereplőket, olyan karaktereket alkot meg, akik aztán a mindennapokban is megjelenhetnek a lurkók környezetében.


Aki a mesét életre keltette

Adri, a tehetséges grafikus, aki a könyvet illusztrálta megelevenítette az erdőt és annak minden lakóját a rajzaival. Dóri már régóta szeretett volna vele valamilyen közös projekten dolgozni, nagyon szerette az illusztrációit korábban is, ezért gondolta, eljött a megfelelő alkalom, most együtt fogják Jógaország lakóit megeleveníteni. Szerencsére Adrinak is tetszett a történet és az ötlet, és mint gyakorló anyuka tudta, hogy a gyerekek mennyire ragaszkodnak a kedvenc meséik szereplőihez. Minden összeállt, megfelelő jógagyakorlatok, szívhez szóló történet és mesebeli illusztráció, mi legyen a következő lépés?

 

Megjelent ez "Erdei Jógakaland" mesekönyv

Bevallom, mi mindannyian imádjuk a Jógakalandot, de ki ne szeretné a saját gyerekét? Izgalmas volt viszont látni, hogy amikor megmutattuk a mesét a kívülállóknak, ők is egyből mosolyogni kezdtek a látottaktól. A kiadást a Libri, azon belül pedig a Bookline vállalta, aminek mi nagyon örültünk. Tavaly október közepén meg is jelent a mesekönyvünk, aminek a bemutatóját természetesen gyerekjógával kötöttük össze, és tesszük is ezt a mai napig:) Igyekszünk minél több workshopot tartani, ahol minden alkalommal velünk tart egy szakképzett gyerekjóga tanár, akivel a kicsik megismerhetik a mesekönyvünk történetét, és ezzel együtt a jógázás játékos alapjait. Eseménynaptárunkban megnézhezed, hol találkozhatsz velünk legközelebb!

A Jógakaland szellemisége

Célunk, hogy a gyerekek minél hamarabb megismerjék a jógázás örömteli, fejlesztő, stresszoldó hatásait, miközben izgalmas kalandokat élnek át a mesénken keresztül. Saját foglalkozásainkon is tapasztaljuk, de egyre több pozitív visszajelzést is kapunk a szülőktől, óvónőktől és gyerekjógatanároktól, hogy mennyire beszippantotta a gyermekeket a történet és hogy örömmel teljesítik a jógapózokat. Rendszeres olvasása után pedig komoly mozgásfejlődéskeet tapasztalnak a kicsiken. 

" Csak el szeretnem újságolni, hogy ma végigjátszottuk a gyerekekkel az erdei jógakalandot az ovis csoportos jógán. Nem túl egyszerű a feladatsor, a gyerekek mégis teljes "erőbedobással" játszották végig, rendkivül élvezték! És én is! " - Kele Tímea, óvónő

TIPP: Itt még többet megtudhatsz a mesekönyvünkről, de megismerheted a Jógakalandos kártyajátékunkat is, aminek az egyes kártyalapjai segítenek a gyerekeknek elsajátítani az izgalmas jógapózokat!Copyright © JÓGAKALAND 2017 - Minden jog fenntartva.
Minden tartalom akár csak részbeni felhasználása, kizárólag csak a JÓGAKALAND előzetes jóváhagyásával lehetséges.


X