Jógakaland
márc
20
Élő gyerekjóga a Facebook oldalunkon! - 10:30 10:30

A csapat


Bánhidi Dóra
vagyok, az 5 éves kisfiam, Ármin anyukája és a Jógakaland alapítója. Már 5 éve inspirálom a tudatos és jógára nyitott Anyukákat, Pedagógusokat arra, hogy minél hamarabb kezdjék el megismertetni a jóga világát a gyerekekkel! Én sok-sok éve jógázom, így saját magamon tapasztalom meg, egyre intenzívebben, hogy ez a mozgásforma milyen pozitív hatással van a testi-lelki fejlődésemre, a gondolkodásomra, az önmagammal való kapcsolatomra, egyszóval az egész életemre, és ezáltal a Családom életére is.

Szeretném, ha tudnátok, hogy a gyerekek elképesztő nyitottak a jógára, a meditációra, a relaxációkra, egy magasabb szintű tudatosságra, amit úgy szívnak magukba mint szivacs a vizet, ha megmutatjuk nekik az oda vezető utat! A Jógakalanddal ebben tudok Nektek segíteni! 

37 évesen még mindig szeretek játszani, kreatív ötleteket kitalálni, ezért készítek gyerekjógás videókat amiket megtaláltok a weboldalunkon, minden évszakban szuper játékos kihívásokat, amihez több száz lelkes jógakalandor szokott csatlakozni, elérhető már a " Jógakaland módszertan " mini online tanfolyamom, amit Anyukáknak és Pedagógusoknak ajánlok, és vannak saját fejlesztésű mesekönyveink és játékaink, amik segítségével a gyerekek azonnal elkezdhetik a jógás kalandjaikat. 

Ami NAGY ÚJDONSÁG azaz ONLINE GYEREKJÓGA OKTATÓ KÉPZÉSEM, amiről itt olvashatsz aktuális és érdekes információkat! 

                                                 
Salinger Richárd vagyok, író. Első könyvem az Apám beájulna a tinédzserekről szólt. Sokféle műfajban kipróbáltam már magam azóta. Írtam drámákat, forgatókönyveket, regényeket a legkülönbözőbb témákban. Az élet megoldóképlete című regényem 2015-ben jelent meg. Amikor világra jött a kisfiam, annyira meghatározó és fontos élmény volt számunkra, hogy az anyukájával szerettünk volna valami közöset és nagyon személyeset ajándékozni neki. Nekem egyedül soha nem jutott volna eszembe, hogy gyerekeknek írjak. Az inspirációt a Jógakaland ötletéhez és első vázlataihoz a kisfiam anyukájától kaptam, és ez azóta csak fokozódott, hiszen már több könyvünk és játékunk is van! A kezdetek óta a kisfiam már igazi, több mint 4 éves nagyfiú, aki előszeretettel mutatja meg nekem is, hogy hogyan kell igazából és rendesen jógázni, amikor én éppen dolgoznék:) Örömmel látom rajta, hogy időről-időre egyre ügyesebben végzi el a meséinkben és játékainkban található gyakorlatokat, amiket egyébként a kis barátainak is szívesen mutogat, ha vendégsében vagyunk: " Gyertek, jógázzunk " címszóval. Azt hiszem, mi a magokat elvetettük!

                                                 
Széll Adrienn vagyok és kislány korom óta nagy szerepe van a rajzolásnak az életemben. Grafikus és rajzfilmes végzettségem megszerzése után egy szuper rajzfilmes csapatban dolgoztam, majd egy médiavállalat online területén webdesignerként. Lányom születésével átrendeződtek életem prioritásai és anyaként újra kipattant a gyerekes énem is. Ekkor kezdtem az illusztrálás felé terelődni. Mindennapi kalandjaink nap mint nap inspirálnak, ezeket munka mellett egy személyes blog keretében évekig rögzítettem hol rajzos, hol szöveges formában. A Jógakaland világa már jó ideje fontos helyet foglal el a szívemben. Emellett saját álmaim megvalósításán és rohanó életünk lassításán is dolgozok.


Érsek Flóra vagyok, a Jógakaland csapathoz (a jelenlegi állás szerint) utolsóként csatlakoztam, de egyből megszerettem ezt a kedves történetet. A szívhez szóló karakterek, akik nem csak a gyerekeket, hanem a felnőtteket is elvarázsolják rám is hatással voltak, a Jógakaland célkitűzését, mélyebb mondanivalóját megismerve pedig az egész szellemiségével is azonosulni tudtam. Gyerekjógában még kezdő vagyok, de annál lelkesebb, izgalmas ezt a különleges mozgásformát közelebbről megismerni és alig várom, hogy saját gyermekemmel is együtt jógázzunk majd:) A rendezvényszervezés és a marketing területén szerzett tapasztalataimat a Jógakalandnál kamatoztatom, és azon dolgozom, hogy minél többen megismerjétek ezt a varázslatos világot.Iványi Réka
, gyógypedagógus, gyermekjóga oktató vagyok. Gyógypedagógusként kifejezetten fontosnak tartom a gyermekkorban végzett rendszeres mozgást. A jóga mozgáskultúrája azokra az alapmozgásokra épül, melyek elengedhetetlenek a nagymozgások megfelelő fejlődéséhez és kellőképpen megtámogathatják a különböző képességek fejlődését. A gyermekjóga óráimon a gyerekek megélhetik egységüket, testi-lelki harmóniájukat, hiszen eszközrendszerünk a saját testünk. A játékkal egybekötött mozgás során, mely lételemük, észrevétlenül épülnek be az ászanák jótékony hatásai. Mesés világba csöppenve tanuljuk meg elfogadni és szeretni a testünket, valamint azt, hogy miképpen tudunk tudatosan elcsendesedni, befelé fordulni és megfelelően kezelni különböző stresszhelyzeteket. 

Copyright © JÓGAKALAND 2017 - Minden jog fenntartva.
Minden tartalom akár csak részbeni felhasználása, kizárólag csak a JÓGAKALAND előzetes jóváhagyásával lehetséges.


X